Nederlandse Duikinstructeur Koh Tao Thailand logo

NDG
0066 0638060348

 

TERUG NAAR STARTPAGINA

Over Koh Tao en reizen naar Koh Tao

Ons NL boek dat we gebruiken voor de duikprofessional opleiding: als je net zoveel wil weten als je duikinstructeur! Via Amazon thuis!

Over de vissen rond Koh Tao met foto's

PADI Redding Duiker

PADI Divemaster

PADI Duikinstructeur

Informatie Full Moon Party

Links

Visum informatie Thailand

Nederlandse Duikinstructeurs Groep Koh Tao Thailand Whaleshark

Duiken op Koh Tao in Thailand met Nederlandse PADI duikinstructeurs

Doe je IDC op Koh Tao Thailand en wordt een volledige gekwalificeerde PADI duikinstructeur

Je duikinstructeurs cursus (IDC) is een tijd om met veel plezier naar terug te kijken. Het is de start van je nieuwe carierre in de tropen. Je PADI duikinstructeurs training met de Nederlandse Duikinstructeur Groep Koh tao in samen werking met duikresort de Buddha View geeft je de gelegenheid om veel duiken te maken en ervaring op te doen. Onze professionele kwaliteits duikinstructeur opleiding is je paspoort naar een leven vol zon, strand en een baan die je veel voldoening geeft. Onze opleidingen zijn flexibel, leuk en diepgaand.

Klik hier om uitgebreid informatiepakket in PDF te downloaden

Boeken door NDG

Onze coordinator Marc Luxen heeft een Nederlands duiktheorie boek gepubliceerd bij Amazon. Klik op de link voor meer info!

Het Engelse Psychology of Teaching diving door Marc Luxen. Klik op de link voor meer info!

 

Waarom je IDC doen op Koh Tao

In de jaren 90 werd Koh Tao ontdekt door backpackers en snel stond Koh Tao bekend als een van de beste duikplaatsen in Azie. Op het moment worden meer dan de helft van allePADI brevetten in Thailand op Koh Tao gehaald. Het is de belangrijkste duikbestemming van Thailand en er is een levendige duikindustrie. Hoewel de backpackers lang niet meer de enige bezoekers zijn, is er toch nog steeds die unieke, relaxte atmosfeer waardoor Koh Tao een van de populairste duikeilanden in de wereld geworden is.

Waarom bij ons?

duiken thailand koh tao klasDe Nederlandse Duikinstructeur Groep Koh Tao doet de duikprofesionnals opleidingen in samenwerking met duikschool de Buddha View. Dit is een van de grootste duikscholen op Koh Tao, met de beste faciliteiten. We hebben de beschikking over drie boten en een speedboot, en dat betekent dat we ervaren duikers en beginnende duikers op verschillende boten naar verschillende duikstekken kunnen brengen. Er is een auditorium en zes klaslokalen, een bibliotheek met duik naslag werken, en een zwembad om vaardigheden en demonstraties te oefenen. Het resort zit aan het strand, en er is elke avond een fantastische BBQ , een Thais restaurant en een beach bar om wat te drinken

Wie zijn wij?

Je opleiding is in handen van Staff instructor Marc Luxen (NL)en Buddha View manager en Course Director Mark Soworka (AU). Als team werken ze al drie jaar samen en verzorgen maandelijks een Instructor Development Center. Hun netwerk van ex-studenten is verspreid over de hele wereld, en hun ervaring en inzet bij het opleiden van duikprofessionals maakt hun IDC’s de beste in hun soort. Mark Sowarka heeft de afgelopen tien jaar meer dan duizend instructeurs opgeleid!
Bij onze pakketten zijn twee maanden accomodatie inbegrepen. We zorgen ervoor dat je tijdens je duikstage ergens comfortabel woont waar je het naar je zin hebt. Je hebt je eigen kamer of bungalow met een tweepersoons bed (of twee bedden als je met een vriend komt), westers toilet, 24 uur electriciteit. Je buren zijn andere duikers bij ons dus je bent onder vrienden. Het is op vijf minuten lopen van de duikschool, en alles wat je nodig hebt is dichtbij: pinautomaat, strand, restaurants, supermarkt. Je verblijft basic ( fan, koelkast, koude douche) of luxe (aircon, koelkast, warme douche, zwembad, kabel TV) bij Divers Village, Lalawadee (Basic), of The Famous House of Buddha View Resort (luxe).

Wat zijn de vereisten om een IDC bij ons te volgen?


1) Je moet een PADI Dive master of een equivalent daarvan zijn;
2) Je moet minstens 18 jaar oud zijn;
3) CPR en EFR training de laatste 12 maanden
4) 60 duiken in je logboek (je krijgt van ons de gelegenheid om duiken te maken voor je IDC)
5) Medische verklaring geschikt om te duiken niet ouder dan 12 maanden (kan ter plaaste)

Welke materialen moet je hebben?


1) PADI instructor manual
2) PADI IDC Kandidaat Werkboek
3) Open Water en Confined Water cue cards
4) Open Water en confined water voorbereidings slate
5) PADI RDP Table
6) PADI eRDP
Bij onze pakketten zit dit allemaal inbegrepen. Wij hebben ook paketten waarbij een volledige professionele duikuitrusting zit inbegrepen tegen een scherpe prijs. Op Koh Tao kun je duikspullen kopen met 10% korting als je bij ons je IDC doet.

Hoe ziet je IDC eruit?

Je opleiding begint op het moment dat je aankomt. We halen je op en brengen je naar je verblijfplaats. Dan geven je een rondleiding over het duikresort, en stellen je voor aan de mensen die daar werken. We zijn een van de weinige scholen die je uitnodigen om ruim van tevoren te komen en zo ervaring op te doen door duiken te maken, ons te helpen bij het geven van cursussen, en je dive master theorie op te halen. Deze extra tijd, helemaalduiken thailand koh tao boot gratis, is een groot voordeel tijdens je IDC en in de echte wereld werkend als duikinstructeur. We doen ook een vierdaagse voorbereidings cursus voordat je IDC begint, waar we nog een keer over alle divemaster theorie en vaardigheden gaan, en je alvast begint met Standaards en procedures met de Instructor Manual, en je je eerste presentaties in de klas en in het zwembad geeft. Al deze dingen moet je op je examen ook doen. We hebben zoveel vertrouwen in ons programma dat we garanderen dat je slaagt. We hebben tot nu toe een slagingspercentage van 100%! Bij ons pakket zit ook EFR instructor ingebrepen, zodat je rescue en divemaster cursussen kunt gaan geven. Na je examen kun je verder met ons gaan en een stage lopen en een MSDT worden, zodat je goed voorbereid je eerste baan als duikinstructeur in kunt stappen.

Ons doel is niet om je klaar te stomen voor je examen, maar om je op te leiden tot een competente en zelfverzekerde duikinstructeur. Daarom bieden we tijdens je IDC een hoop extra, als enige in Thailand:
1) Marine Resource Management seminar en vis en koraal identificatie duiken en workshops. Als duikinstructeur ben je in de unieke positie om respect voor de onderwaterwereld over te brengen. We vinden dat je daarom moet weten hoe de ecosystemen in de zee in elkaar zitten. Dit is geen deel van je examen, maar we vinden dat je als duikinstructeur deze kennis gewoon moet bezitten.
2) We helpen je bij het opstellen van je CV en bij het vinden van een baan. Je kunt gebruik maken van ons netwerk.
3) Je kunt de rebreather uitproberen
4) Je krijgt een introductie Technisch duiken en Wrakduiken

Hieronder staat je dag-tot-dag schema van je IDC tot je examen. Het is het meest volledige en toch relaxte schema dat we kennen, We hebben het in de loop der jaren ontwikkeld, en we zijn er trots op!

 

Voorbereidingsdag 1

13.00 Klas IDC orientatie
15.00 Klas Theorie examens
17.00 Klas Examens nakijken

 

Voorbereidingsdag 2

09.00 Klas Divemaster programma’s: scuba review, DSD, Snorkelen, Skin Diver,
onze dive master zwembad vaardigheden video, Wettelijke Overwegingen bij duiken, standaards en procedure examen
13.00 Klas Presentatie les geven theorie
16.00 Zwembad vaardigheden oefenen (niet verplicht)

 

Voorbereidingsdag 3

09.00 Zwembad Vaardigheden circuit Binnenwater onderwijzen binnenwater presentatie
14.00 Klas Natuurkunde +examen

 

Voorbereidingsdag 4

09.00 Klas Fysiologie en examen/Duikuitrusting en examen
14.00 Klas Decompressie theorie en examen

 

IDC dag 1

09.00 Klas Het PADI systeem in duikonderwijs
10.00 Klas Standaards en procedures
12.00 Lunch
13.00 Klas PADI Scuba diver en Open water cursus
14.30 Klas De rol van media
15.00 Klas Kinderen onderwijzen
15.30 Klas Standaards en procedure examen

 

IDC dag 2

09.00 Zwembad Binnenwater presentaties/theorie examens
13.00 Lunch
14.00 Klas Theorie presentatie Open water
16.00 Klas Buitenwater duiken leiden

 

IDC dag 3

09.00 Klas Adventures in diving/knopen leggen workshop
10.00 Klas Rescue diver
12.00 Lunch
13.00 Zee Buiten water presentaties

 

IDC dag 4

Inhaal dag
15.00 Klas Rif ecologie seminar

 

IDC dag 5

09.00 Zwembad Binnenwater presentatie Resuce diver/ Theorie examen
13.00 Lunch
14.00 Klas Theorie presentatie rescue diver
15.30 Klas Specialiteiten cursussen
16.30 Klas Vervolg cursussen filosofie/Technisch duiken praatje

 

IDC dag 6

09.00 Klas Divemaster cursus
10.00 Klas Knopen leggen
10.30 Klas Standaards en procedure examen
12.00 lunch
13.00 Zee Buitenwater presentaties: Adventures en rescue

 

IDC dag 7

09.00 Zwembad Binnenwater Dive master vaardigheden circuit en rescuevaardigheid theorie presentatie dive master
13.00 Lunch
14.00 Klas Theorie examen/Duikindustrie overzicht/ CV workshop/laatste advies voor examen

 

IDC dag 8

09.00 Klas EFRI instructor
12.00 Lunch
13.00 Klas EFRI instructor

 

IDC dag 9

Inhaaldag/oefen examen (IE)
09.00 Klas Standaards en procedure examen/theorie examen
12.00 Lunch
13.00 Zee Buiten water presentaties

 

IDC dag 10

Inhaaldag/ oefen examen
11.00 Zwembad Binnenwater presentaties
14.00 Klas Theorie presentatie

 

Dag 11 Examen
Dag 12 Examen
Dag 13 examen en gefeliciteerd

Hoe ziet je examen eruit?

Je instructeurs examen (IE) duurt drie dagen op Koh Tao, en niet de gewoonlijke twee dagen omdat we het op ons eiland altijd rustig aan doen. Je krijgt in eerste dag van je IE s’middags een orientatie van de examinatoren, en daarna doe je de theorie examens (natuurkunde, fysiologie, decompressie theorie, apparatuur en de duikomgeving). Elk examen heeft 12 meerkeuze vragen Dan doe je het  Standaards en procedure examen van 50 vragen, waarbij je de instructor manual mag gebruiken. Je moet op elk examen duiken in thailand koh tao instructeur diploma75% van de vragen goed hebben. Als je een van examens niet haalt, kun je dat examen de volgende dag overdoen. Je hebt tijdens je IDC deze examens al zo vaak geoefend dat je je nergens zorgen over hoeft te maken!
De volgende  morgen moet je een 5 minuten durende theorie presentatie geven over een herhalingsvraag van de open water/adventure/rescue/divemaster cursus, over onderwerpen als technieken om te klaren tot Eewashouts en M-values. Deze presentaties volgen een strak schema, wat we al heel vaak tijdens je IDC hebben geoefent, dus ook als je geen fan bent van voor mensen staan te praten hoef je je geen zorgen te maken. Die middag gaan we met de boot weg en in buiutenwater doe je dan je twee presentaties, waar je laat zien dat je een briefing van de vaardigheden kunt geven, goede controle hebt, dat je fouten snel kunt corriegeren en een goede debriefing kunt geven. De vaardigheden kunnen uit elke cursus komen. Dit heb je met ons zo vaak geoefend dat je het bij wijze van spreken met je ogen dicht kunt. Daarna laat je zien dat je reddingsvaardigheden goed zijn door mond op mond beademning te geven terwijl je het slachtoffer naar de boot sleept en jullie uitrusting verwijderd.
De volgende morgen is het dan bijna klaar. Je moet een presentatie in het zwembad geven uit de open water of de rescue cursus: briefing, debriefing, problemen oplossen, studenten controleren en een goede demonstratie geven.

Kortom, we hebben alles goed geoefend en je bent helemaal voorbereid op je IE. Daarom durven we ook een slagingsgarantie te geven! Aan het einde ben jij en wij zeker van je vaardigheden en presentaties.

 

contactformulier
 

 

Duiken Thailand Koh Tao PADI logo

 

facebook duiken koh tao thailandOnze facebook groep met foto's en ervaringen.

Het is makkelijker om contact op te nemen via het contact formulier beneden aan deze pagina, maar dit is ons Email adres:

INFO@DUIKENINTHAILAND.COM